Startup Weekend Oslo

Takin Kroop September 26, 2013 0
Startup Weekend Oslo

Det er inspirerende å se hvordan innovasjon kommer ut av den nordiske regionen. Land som Sverige, Finland og lille Danmark sparker ofte hardt fra seg. Herifra har vi Spotify, Rovio, Tradeshift, og Everbread. Men det er ett land som fortsatt ikke møter den globale tech-scenen like godt – hva skjer med Norge?

opera_iphoneEgentlig er det litt ironisk. Opera startet i 1994 som et research prosjekt med Telenor. Hvis ting hadde gått slik det var planlagt, så hadde vi snakket om Opera enn Chrome, Safari eller Explorer. Sevom det er noen lyspunkter i horisonten som Bipper, grunnlagt av Silje Vallestad, eller Fanbooster som er grunnlagt av Olav Eggum, så er det fortsatt statistikk som er skuffede for oss.

Selv E24 har omtalt Norge som landet som scorer dårligst på innovasjon. I følge EU Kommisjonen’s rapport fra 2012, så har Norge en god humankapital, gode research systemer og en relativt god tilgang til kapital og assitanse ovenfor entrepenører. Men det skal også være sagt at det har vært en skarp nedgang når det gjelder investering i innovasjon.

Hanne Aase, grunnlegger av Toveis Media sier at det finnes lite “funding” kultur i Norge. Det er ingen apetitt for å jobbe med teknologi på tidlig-stadie som trenger hjelp til å vokse om de skal klare seg.

 

 

Visste du forresten at den magiske appen i iPhonen din, Siri kunne vært Norsk? Day Kittlaus er halt Norsk og halvt Amerikansk. Han satt i ledelsen i Telenor, men valgte å flytte til USA for å lage Siri med Adam Cheyer og Tom Gruper i 2007. Det er også rykter om at Siri er navngitt etter den kjente Norske meterologen Siri Kalvig.

Mange får stadig ideer til ulike iOS apps. Apper eller ting som kan løse et problem. Men det er ikke alltid like lett å få realsiert visjonen sin. Du mangler kanskje design eller utviklingsevne, eller så er du heller mastermind-programmerer som sliter litt med å bygge dette til en virksomhet. I dag er det mange selskaper som har jobbet seg opp fra et startup-nivå til å bli større aktører selv utenfor norges grenser. Disse har startet fra en enkel ide, til et konsept, til en visjon, en forretningside, en forretningsplan og munnet ut i en virksomhet. Forestill deg å gjøre dette på 54 timer.

Visste du at det sitter en gjeng engasjerte mennesker som setter i gang et event nå i oktober? Eventet dreier seg om nettopp det du tenker på. Start-ups.

Hvis du noen gang har tenkt på hvordan det er å være en entrepenør? Hvordan er de profesjonelle og personlige utfordringene?

Startup Weekend er en global grasrot-bevegelse, bestående av aktive entrepenører som lærer det grunnleggende rundt å begynne med startups og å lansere suksessfulle virksomheter. Det er det største felleskapet for lidenskapelige entrepenører med mer enn 400 events over 100 land omkring i hele verden (2011).

Startup Weekend er en internasjonal non-profit organisasjon med hovedkvarter i Seattle, Washington, men du finner organisatører og fasilitatorer i over 200 byer i verden. I alle steder fra Monoglia, til Sør Afrika, til London til Brasil. Alle jobber sammen for en helg med workshops der man picther ideer, danner teams og starter bedrifter.

Hvordan fungerer det? Alle Startup Weekends følger den samme modellen: alle er velkommen til å pitche sin startup-ide, og motta feedback fra sine likesinnede. Teams dannes rundt en ide, som bestemt ved avstemming, og deretter er det en 54 timer langt frenzy der man lager forretningsmodeller, koder, designer, og jobber med å måle markedet. Helgen munner ut i presentasjoner foran lokale enterepenører med enda en mulighet for kritisk feedback.

Uavhengig av om du er en entrepenør som danner bedrifter, finner en med-gründer, danner nettverk, eller lærer nye ferdigheter utenom din 9-17 jobb, så er alle garantert å forlate eventet bedre forbredt til å navigere den kaotiske, men morsomme verden blant startups. Registrer deg nå, om du vil sette deg selv i skoene til en entrepenør, og den beste helgen i ditt liv!

Følg også gjerne Startup Weekend Oslo på Facebook og Twitter!

Teamet bak Startup Weekend Oslo.

Teamet bak Startup Weekend Oslo.